Pēdējā laikā daudzi ārvalstu mediji sākuši vilkt paralēles starp šobrīd notiekošo Ukrainā un salīdzinoši neseno karu Sīrijā. Un jāteic, ka nesaskatīt līdzības ir neiespējami, jo abos karos ar īpaši necilvēcīgām metodēm izcēlies viens un tas pats agresors, kura intereses dažādos laikos bijušas ja ne gluži identiskas, tad vismaz ļoti līdzīgas.

Pirms 11 gadiem sākās Sīrijas pilsoņu karš, bet pāris gadus vēlāk tajā iesaistījās arī Krievija, lai palīdzētu Sīrijas diktatoram Bašaram al Asadam. Putins šajā “militārajā operācijā” izmantoja precīzi to pašu taktiku, ko šobrīd Ukrainā, proti – regulāru civiliedzīvotāju apšaudīšanu, dzīvesvietu bombardēšanu, kā arī apzinātus uzbrukumus slimnīcām. Grūti ielīst Putina galvā un izprast visas viņa idejas, tomēr ir pilnīgi skaidrs, ka viens no viņa iesaistes mērķiem bija sākt Eiropā bēgļu krīzi. Nu un arī paskatīties, ko tad pasaule par to visu teiks.

Kara rezultātā Sīriju pameta vairāk nekā seši miljoni iedzīvotāju, tādējādi radot pēdējā laika iespaidīgāko bēgļu krīzi visā pasaulē. Pateicoties Krievijas atbalstam šīs krīzes radīšanā, pie arvien lielākas ietekmes reģionā nonāca teroristu organizācija “Islāma valsts”, kas turpināja Tuvajos Austrumos nodarboties ar arvien jaunām zvērībām.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X