Laikā, kad mums vajadzētu būt vienotiem un stipriem, tomēr esam sākuši lauzt šķēpus. Šoreiz par to, kuri tad īsti ir tie labie un Putinu ienīstošie krievi, bet kuri viņa režīmu atbalsta. Kā noteikt, kurš ir kurš? Un kā ar tiem, kuri sākotnēji šo morālo kropli atbalstījuši, bet vēlāk sapratuši savu kļūdu un tagad steidz bēgt prom no Krievzemes, lai paglābtos no represijām un cietuma?

Ļoti sarežģīta tēma un jautājumi, uz kuriem nav viennozīmīgu atbilžu. Vai savu kļūdu atzīšana atceļ pastrādāto? Un cik ātri jāsaprot, ka esi kļūdījies, lai tas pilnvērtīgi skaitītos?

Piemēram paņemsim pēdējās dienās medijos plaši apskatīto krievu aktrisi Čulpanu Hamatovu. Krievijā pazīstamā aktrise iepriekš bijusi izteikta Putina atbalstītāja, 2012. gadā pat piedalījās viņa pirmsvēlēšanu reklāmas video, kurā nosodīja Krievijas opozicionārus, teikdama "Labāk Ziemeļkoreja nekā revolūcija". Savukārt 2019. gadā aktrise devās koncerttūrē uz Krimu.

Taču jau Krievijas iebrukuma pirmajā dienā Hamatova iestājās pret karu. “Nesapratu, ka dzimtenes spēks ir cilvēku dzīves kvalitāte, nevis teritoriju skaits. Un es to nesapratu pat līdz Krimai un Donbasam, un līdz 24. februārim,” Hamatova stāstīja Rīgā notikušajā intervijā youtube kanālā “Скажи Гордеевой”.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X