Krievijas karaspēka brutālais iebrukums Ukrainā atbalsojas visā pasaulē - degvielas cenu kāpumā, potenciālā labības trūkumā, energoresursu jomā. Sports nav izņēmums, ukraiņu atlētiem pārtraucot karjeras, lai dotos prom no valsts vai ņemtu rokās ieročus un aizstāvētu savu zemi. Latvijā palīdzīgu roku sniedz jaunajiem sportistiem, uzņemot viņus kā mājās un radot iespējami labākos apstākļus. Tiesa, tas balstās uz entuziasmu, nevis centralizētu sistēmu.

Vieni no pirmajiem savu palīdzību Ukrainas mazajiem sportistiem sniedza Latvijas basketbola vide ar Ainaru Bagatski priekšgalā. Viņš ir Ukrainas pieaugušo izlases galvenais treneris, bet Latvijā ieradās februāra pēdējā dienā, četras dienas pēc Krievijas iebrukuma sākuma.

Ar Bagatska palīdzību jaunie ukraiņu basketbolisti nonāca Valkā, Valmierā, Brocēnos un citās Latvijas pilsētās. Koordinēšanu Latvijā uzņēmusies Ilze Bagatska, bet Latvijas Basketbola savienība (LBS) sniedzot atbalstu savu iespēju robežās.

"Mēs brīvprātīgi palīdzam, cik nu varam. Ar kontaktiem, transportu. Datu par to, cik ukraiņu jauno basketbolistu šobrīd jau nonākuši Latvijā, mums šobrīd nav. Sākumā gribam saprast, kas kuram ir nepieciešams. Arī tam pagaidām nevaram pievērties, jo interese ir milzīga, autobusi turpina braukt. Milzu paldies pašvaldībām, bet baidos, ka ilgi ar šādu brīvprātīgo entuziasmu mums nepietiks," sarunā ar KLIK sacīja LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.

Pagaidām jaunie Ukrainas basketbolisti var tikai trenēties, bet Valkas novada mērs Vents Armands Krauklis (Vidzemes partija") LBS rosinājis rast iespēju arī aizvadīt mačus pret Latvijas komandām.

Šobrīd skaidrs, ka šosezon ukraiņiem jācer vienīgi uz...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp