Tā kā omikrons, par laimi, tiešām izrādījās maigāks, nekā sākotnēji varēja prognozēt, Covid-19 izplatības ierobežošanas pasākumi sāk atkāpties straujāk nekā valsts glābēja Alda matu līnija un solījumi. Jau ar pirmo martu tika ievērojami samazināti drošības pasākumi, bet ar 1. aprīli principā varam droši teikt, ka pandēmijas vairs nav, un šķiet, ka tas nav joks.

Ar martu ieviestie atvieglojumi daudziem nebija īsti skaidri, un publiskajā vidē bieži izskanēja neizpratne par to, ko/kur/kā tad īsti jāievēro. Tā kā lielai daļai nācijas ar diviem gadiem nebija gana, lai iemācītos pareizi uzvilkt sejas maskas un izprastu, ko nozīmē distance un cik daudz ir divi metri, tad droši vien nevajadzētu būt pārsteigtiem par to, ka daudzi joprojām nezina par interneta lapu covid19.gov.lv, kurā atrodama informācija par aktuālajiem ierobežojumiem.

Lai vai kā – martā ierobežojumi tika samazināti, tomēr tajos joprojām ietilpa kaut kādas elementāras norādes uz to, ka iedzīvotājiem būtu vēlams saglabāt veselo saprātu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X