Globalizācijas ērai, iespējams, pienākušas beigas (6)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Ceturtdien ASV vēstnieks Latvijā Džons Kārvails sacīja, ka Krievijas sāktā kara sekas būs jūtamas visā pasaulē. Tāpat ir dzirdēti izteikumi, ka esam jauna Aukstā kara sākumā, kurā atkal būs Rietumu/Austrumu sacensība. Šādas norises faktiski radīs jaunu pasaules kārtību. Un, kā paredz vairāki eksperti, šajā “kārtībā” būs jāiztiek bez globalizācijas.

Ceturtdien publiskotajā vēstulē akcionāriem “BlackRock” vadītājs Lerijs Finks uzsvēra, ka Krievijas sāktais karš Ukrainā faktiski liek punktu globalizācijas spēkiem, kas bijuši aktīvi pēdējos 30 gadus. Viņš piebilda, ka “pieeja globālajiem kapitāla tirgiem bija privilēģija, nevis tiesības”.

“Kamēr uzņēmumiem un patērētājiem pašlaik ir drošas pozīcijas, ir jādomā par drošības spilvenu, kā izvairīties no potenciālām problēmām, piemēram, lielā apjomā jāpārorientē piegāžu ķēdes. Arī centrālās bankas saskaras ar pēdējo desmitgažu laikā lielāko dilemmu, cenšoties saprast – sadzīvot ar augstu inflāciju vai arī mazināt ekonomisko aktivitāti un ierobežot cenu kāpumu,” tā Finks.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu