Nupat publisko telpu pāršalkušas ziņas, ka Latvijas farmācijas kompānija "Olainfarm" gatavojas atbrīvot no darba ap 200 darbinieku un ka līdz 1.aprīlim uzņēmuma departamentu vadītājiem jau jāsagatavo atlaižamo saraksts. Ņemot vērā, ka uzņēmuma eksports uz Baltkrieviju, Krieviju un Ukrainu līdz karam veidoja 57% no kopējā eksporta apjoma, likumsakarīga varētu šķist nepieciešamība samazināt darbības apjomu. Taču "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs Jānis Buks intervijā portālam TVNET stāsta, ka stāsts ir par ko citu un tam nav saistības ar karadarbības Ukrainā vai sankciju pret Krieviju ietekmi uz ražotāju. 

Laiks pārskatīt darbību

Pagājušajā nedēļā "Olainfarm" notikusi kolektīvā sapulce, kurā darbinieki ir informēti par koncentrēšanos divos stratēģiskos virzienos. Viens ir jaunu produktu ieviešana un jaunu tirgu apgūšana, bet otrs - iekšēja reorganizācija. 

"Olainfarm" vadītājs atzīst, ka "pēdējos nevis 3, bet 30 gadus uzņēmums ir sekmīgi darbojies, bet, teiksim tā, citi uzņēmumi šajā laikā ir attīstījušies daudz ātrāk. Mums ir pazaudēts zināmā mērā attīstības laiks."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X