Liela ekonomiskā krīze Eiropā ir viena no sekām, ar ko nāksies saskarties kara Ukrainā dēļ. Tamdēļ Latvijas iedzīvotāji sākuši iepirkt ne tikai griķus, miltus un sāli, bet arī investīciju zeltu. Kā atklāja zelta monētu un stienīšu lielākais tirgotājs "Tavex", pieprasījums audzis septiņas reizes, noliktavās zelta vairs nav: to nākas pasūtīt, un sūtījums jāgaida līdz pat divām nedēļām. 

Jau iepriekš Latvijas iedzīvotāji ik gadu iegādājās ne mazāk kā pustonnu investīciju zelta. Pašlaik liels pieprasījums ir gan pēc monētām, gan pēc stienīšiem. Cilvēki izvēlas to, kas ir pieejamāks pēc cenas. Tie, kuriem brīvi ir 100 eiro, izvēlas mikro stienīšus, kas sver vienu gramu. Tie, kam brīvie līdzekļi ir līdz 2000 eiro, izvēlas monētas vai stienīšus, kas sver vienu unci (31,1 grams). Lielāku summu īpašnieki iegādājas Šveices zelta stienīšus, kas sver 50 vai 100 gramus.

Globālās investīciju bankas jau gada sākumā palielināja savas prognozes zelta cenām uz 2022. gada beigām. Tā, piemēram, marta vidū investīciju bankas "Goldman Sachs" un "Citibank", kā arī "Bloomberg Intelligence" zelta cenu uz šī gada beigām palielināja līdz 2500 dolāriem par unci (pašreizējā cena - 1950 dolāri par unci).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X