Hokejs Krievijā un Baltkrievijā ir varas un partijas sporta veids. Gan Baltkrievijas, gan Krievijas hokeja cilvēkiem savulaik izdevies abus šodienas diktatorus ievilkt hokejā. Kas Krievijas un Baltkrievijas hokejam, protams, nav slikti. Nu abas valstis izmestas no 2022. gada pasaules čempionāta un ir ļoti liela varbūtība, ka pavisam drīz Krievijai oficiāli tiks paziņots, ka arī 2023. gada pasaules čempionāts nevar notikt Pēterburgā.

Cilvēki Latvijā var uzdot loģisku jautājumu: "A ko tā IIHF kavējas? Vai tad neredz, kas notiek Ukrainā? Vai tad būs kāda valsts, kas gribēs ierasties Pēterburgā un spēlēt ar kara izraisītāju?" Viss loģiski, taču IIHF ir līgums ar Krievijas Hokeja federāciju un Pēterburgas turnīra rīkotājiem. Kas droši vien paredz kompensāciju, ja čempionāts tiek atcelts. Normālā pasaulē, pie kuras pieder arī Latvija, ir pilnīgi skaidrs, ka nākamgad Pēterburgā nedrīkst notikt šāds turnīrs. Ja arī IIHF lemtu, ka tas notiks, lielākā daļa elites grupas izlašu protestētu pret Putina Pēterburgu. Vispirms jau somi un zviedri, norvēģi un dāņi, kanādieši un amerikāņi, čehi un slovāki. Arī latvieši, šveicieši, ceru, ka vācieši un franči arīdzan...

Kaut principā pret Pēterburgu kā pilsētu man nekas nav. Taču, ja nu pasaules čempionāts notiktu Pēterburgā, tad es to spēju iedomāties tikai ar atklāšanas parādi, kur uz tanka ir pats Putins. Paskaidrošu, kāpēc. Man ir bijusi iespēja būt četros pasaules čempionātos, kas notikuši Krievijā, – 1986., 2000., 2007. un 2016. gadā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp