Pagājušās nedēļas beigās plašu rezonansi izraisīja ziņa, ka policija novākusi režisora Pakalniņa pretkara plakātu pie Krievijas vēstniecības. Esot pārāk provokatīvs. Lai arī pāris dienas vēlāk šis darbs novietots atpakaļ sākotnējā vietā, daudzi sākuši kliegt par vārda brīvības ierobežošanu. Policisti izdabājot Krievijas vēstniecībai un vispār mums esot miliči, nevis policisti. Trakas lietas.

Jura Pakalniņa darbā redzams Krievijas karogs, uz kura ir kāškrusts, bet apakšā darba nosaukums – "V. Putins, "Specoperācija Ukrainā"". Jaukta tehnika – tanki, raķetes, aviācija, flote, TV. Plakāts iestiprināts rāmī uz koka kājām.

Lai arī pirmā doma, ieraugot šo darbu, bija: “Nu, kāda velna pēc atkal kaut kur pašmērķīgi jābāž tos kāškrustus?”, jāteic, ka tas tomēr ir ļoti trāpīgs. Krievija, kas nekautrējas melot, ka Ukrainā cīnās pret nacismu, tik tiešām izmanto nacistu metodes, veicot genocīdu pret ukraiņu tautu. Un Krievijas vēstniecība ir lieliska vieta, kur šādu darbu izstādīt. Bez jebkādas ironijas.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X