Saka, ka slavenu vecāku (īpaši - izcilu sportistu) bērniem dzīves ceļš nav viegls, jo viņu veikumu nerimstoši salīdzina ar priekšteču sasniegto. Tā tas bija Valda Valtera dēliem basketbola laukumā, Jāņa Lūša dēlam šķēpmešanas sektorā un arī Mārim Verpakovskim, kurš gan futbola laukumā sasniedza augstākas virsotnes par tēvu. Skeletonista Tomasa Dukura dēlam Darelam ir vieglāk, jo viņš izvēlējies savu ceļu cirst hokejā, nevis skeletona trasē.

Šobrīd 18 gadus vecais Darels Dukurs jau kopš 2018. gada savas hokeja prasmes pilnveido Šveicē, augstākās līgas kluba Langnavas "Tigers" sistēmā.

Tikko aizvadītajā sezonā izcilā skeletonista dēls debitēja pieaugušo hokejā, aizvadot četrus mačus Šveices NL līgā. Tiesa, sezonas lielāko daļu viņš spēlēja U-20 komandā, kur 29 spēlēs 23 vārti un 17 piespēles.

Uz Šveices ledus spēlējam Darelu neesmu redzējis, bet Latvijas izlases kandidātu treniņspēlē marta pēdējā dienā viņš bija pamanāms. Veikls cīņās stūros un tiecas uz vārtiem. To var redzēt arī viņa statistikā junioru līgā.

Protams, olekts atšķiras, jo uz viena ledus pretī stājas vienaudži, bet Rīgā no Daugavas stadiona ledus halles vārtu priekšas prom grūž rūdītais Kristaps Sotnieks vai Jānis Jaks.

Vērojot treniņspēli un pēc tās sekojošo nodarbību svaru zālē, nevar nepamanīt Dukura centību: viņš pēdējais atstāja gan ledus laukumu, pēc treniņspēles vēl ilgi strādājot pie sava metiena, gan arī pēdējais iznāca no smagumu cilāšanas istabas.

"Šobrīd esmu aizvadījis divas treniņu nedēļas šeit, kopā ar izlases kandidātiem. Uz ledus ir grūti, jo esam maz spēlētāju. Trijās maiņās jāspēlē. Šonedēļ trīs treniņspēles, bet pagājušajā nedēļā bija jāpilda uzdevumi. Visi ir lādzīgi džeki, viegli sadzīvot," izlases atmosfērā iejuties Dukurs.

Darels atzīst, ka ir priecīgs par šosezon iegūto iespēju debitēt pieaugušo hokejā Langnavas "tīģeru" kreklā. Komandas leģionāriem nācās dziedēt traumas, tāpēc savu debiju sagaidīja latvietis Dukurs.

"Pirms pirmās spēles bija neziņa par to, kā tas būs. Pēc tās jau...

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp