Otrdien, 10. maijā, varēsim vērot grandiozo 66. Eirovīzijas dziesmu konkursu. Konkursā piedalās 40 valstu pārstāvji, lai cīnītos par uzvaru, prezentētu savu valsti un priecētu skatītājus ar krāšņiem priekšnesumiem. Šogad Latvijas vārdu pārstāv grupa “Citi zēni”. Uz skatuves viņi kāps pirmajā pusfinālā ar otro kārtas numuru.

Konkursu atklās spēcīgās balss īpašniece Ronela Hajati no Albānijas ar dziesmu “Sekret”, taču uzreiz pēc Latvijas uz skatuves kāps mūsu kaimiņi lietuvieši, kas šogad skatītājus pārsteigs ar lirisku dziesmu “Sentimentai” Monika Liu izpildījumā.

Lai arī grūti prognozēt konkursa iznākumu, vēlamies gūt mazliet lielāku ieskatu un sajust, kādas emocijas valda pašmāju nozares ekspertu vidū saistībā ar konkursa norisi un grupas “Citi zēni” izredzēm iekļūt finālā. Varbūt šis būs Latvijas veiksmes gads? Lai noskaidrotu, ko par grupas “Citi zēni” dziesmu Eirovīzijas kontekstā domā pašmāju eksperti, veicām savu aptauju. Cik spēcīgi ir konkurenti un cik augstu kāpsim šogad? Ko Latvijai dot dalība šajā konkursā? Domās dalījās dīdžejs un ilggadējais Eirovīzijas komentētājs Toms Grēviņš, producents Juris Millers, bijušais Latvijas Eirovīzijas atlases eksperts Rūdolfs Budze jeb DJ Rudd.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp