Viņš par spēlēšanu Latvijas izlasē sapņoja jau kopš bērnības. Valstsvienībā debitēja 17 gadu vecumā ar baltām slidām kājās, apbrīnojamu nepiekāpību kaulos un nenoslēpjamu lepnumu par sarkanbaltsarkanajām krāsām. Vēlāk bija ilggadējs izlases kapteinis, kurš atteica komandai vien tad, kad tiešām fiziski nevarēja spēlēt. Tāda bija Kaspara Daugaviņa partitūra Latvijas hokeja izlasē, viņam spēlējot vadošo vijoli. Tagad nošu raksts guļ plauktā, bet orķestrī muzicēs jauni stīgu instrumenti.

Daugaviņš izlases kreklā aizvadījis desmit pasaules čempionātus, četros no tiem bija komandas kapteinis. Kopumā 61 pasaules čempionāta mačā viņš guvis 16 vārtus un veicis 18 rezultatīvas piespēles. Tāpat viņš startējis arī Vankūveras, Soču un Pekinas ziemas olimpiskajās spēles.

Pēc Latvijas izlases zaudējuma Dānijai Pekinas spēļu astotdaļfinālā Daugaviņš paziņoja par karjeras beigām valstsvienībā. Tādu pašu lēmumu pieņēma arī Lauris Dārziņš, Mārtiņš Karsums un Gints Meija.

KLIK aicināja Kasparu uz sarunu, lai noskaidrotu, vai tiešām nepastāv iespēja, ka viņš vēl kādā turnīrā pārstāvēs savas mīļākās komandas krāsas.

KLIK: Kaspar, klubu sezona ir beigusies. Kur tu šobrīd esi un ko dari? Varbūt spēlē golfu? Kaut gan šobrīd to darīt varētu traucēt pēkšņais sniegs (saruna notika 6. aprīlī).

K. Daugaviņš: Jā, biju plānojis šodien uzspēlēt, bet naktī sasniga un plāni jāmaina. Esmu mājās, ģimenes laiks. Jāpārvācas uz jauno māju, tāpēc notiek aktīvs darba process. Kārtojam mantas un vedam uz jauno mītni.

Man pārvākšanās nekad nav patikusi - vispirms sakrāmē mantas kastēs, aizved, bet tad atkal jāizdomā, kā un kur tās izvietot jaunajās mājās.

Es jau no 15 gadu vecuma dzīvoju "uz čemodāniem", tāpēc man tas nav nekas jauns.

Parunāsim par aizvadīto sezonu. Atgriezies Šveicē, bet vispirms, lūdzu, atsauc atmiņā starpsezonu. Sasniedzi jaunu latviešu rezultativitātes rekordu Kontinentālajā hokeja līgā (KHL). Likās, ka tagad nevarēsi izvēlēties no daudzo piedāvājumu klāsta. Kādas bija tavas iespējas palikt KHL?

Man bija tikai divi piedāvājumi no KHL. Viens no...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp