Rubīns Kārters 60. gados bija viens no izcilākajiem bokseriem vidējā svara kategorijā. Daudzi sporta fani amerikāni pazina pēc iesaukas "viesuļvētra". Kārters to ieguva, pateicoties ātrajiem un dzēlīgajiem sitieniem, kas pretiniekiem bieži vien gaismu izslēdza jau pirmajos raundos.

Sasniedzot pilngadību, 1954. gadā Kārters iestājās Amerikas armijā. Pēc dažu mēnešu apmācības, viņš tika nosūtīts dienēt uz Rietumvāciju. Armijas laikā Kārters sāka savas boksa gaitas un pēc diviem nodienētajiem gadiem viņš tika atbrīvots no kalpošanas savas valsts labā. Pēc atgriešanās dzimtenē, Kārters divreiz tika aizturēts par laupīšanu, tāpēc neilgu laiku pavadīja aiz restēm.

Viņš ļoti atbalstīja savas rases cilvēkus, piedalītos Mārtina Lutera Kinga protesta gājienos, un vēlāk kļūstot par boksa zvaigzni, viņš nekautrējās medijos izcelt valdošo rasu nevienlīdzību ASV.

Saņemot pirmos honorārus par boksa cīņām, Kārters nevairījās sevi palutināt ar jaunāko "Cadillac" automašīnu un glauniem uzvalkiem. Taču daudziem Kārtera sakarā patika izcelt viņa pagātnes grēkus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp