Kaut gan arī to cilvēku vidū, kuri neseko līdzi Krievijas politikai, Kadirova vārds droši vien bija dzirdēts, Ukrainas kara kontekstā tas ieguvis jaunu aktualitāti. Jau vairākus gadus bijis “zvaigzne” brutālo militāristu aprindās, bet tagad aizrāvies ar savas armijas – “kadiroviešu” – panākumu slavināšanu sociālajos tīklos, izpelnoties vietu daudzu lielu starptautisko mediju pirmajās lapās. Kāda ir Kadirova un viņa armijas loma Ukrainas karā?

Čečenijas Republikas prezidents Ramzans Kadirovs paziņoja par iesaistīšanos Krievijas iebrukumā Ukrainā divas dienas pēc uzbrukuma sākuma. Kaut gan viņa personīgā armija, dēvēta par kadiroviešiem, jau iepriekš piedalījusies Putina militārajās operācijās, piemēram, Gruzijā un Sīrijā, Ukrainas karā šogad ticis nosūtīts nepieredzēti liels skaits kaujinieku – aplēses svārstās no vairākiem simtiem līdz pat tūkstošiem.

Savā Telegram kanālā Kadirovs regulāri dižojoties ar dažādiem video, kur viņa kaujinieki gatavojas izpildīt nāves spriedumu ukraiņu kareivjiem vai kur velk ukraiņus pa ielām starp līķiem. Čečenu vadonis stāstījis arī, kā pats savām rokām notvēris un sodījis ukraini, kurš spīdzinājis krievu kareivi, vēsta franču ziņu aģentūra AFP.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X