Latvijas izlases bijušais kamaniņu braucējs Kristens Putins līdz šim dzīvē sava uzvārda dēļ saskāries ar humora devu un pozitīvu attieksmi no satiktajiem cilvēkiem. Tagad ir citi apstākļi. Krievijas prezidenta Vladimira Putina īstenotā karadarbība Ukrainā ir pamudinājusi Latvijas sportistu nomainīt savu uzvārdu, lai tā dēļ nākotnē viņa ģimenei nebūtu jācieš. TVNET aprunājās ar Kristenu brīdī, kad viņš no Rīgas bija ceļā uz Ventspili, lai saņemtu pasi ar jaunu uzvārdu. Kopš 13. aprīļa viņš oficiāli vairs nav Putins.

27 gadus vecais Kristens vairākkārt sarunā ar TVNET uzsvēra, ka viņam dzīvē uzvārda Putins dēļ ir bijuši tikai pozitīvi mirkļi, tomēr pēdējo divu mēnešu laikā politiskā situācija pamudinājusi viņu izslēgt risku, ka ģimenei nākas ciest pāris burtu dēļ, kas raisa asociācijas ar Krievijas prezidentu.

"Iepriekš ar to īsti nebija problēmu. Bija interesantāk dzīvot ar šo uzvārdu. Daudzos cilvēkos tas raisīja izbrīnu, no kurienes man tāds uzvārds? Savā ziņā bija pat pozitīvas emocijas," pastāstīja bijušais kamaniņu braucējs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp