"Es domāju tagad redzēsim, ka šī kara rezultātā, pirmkārt, Latvija kļūs stiprāka un vienotāka, otrkārt, NATO kā militārā alianse būs spēcīgāka," intervijā portālam TVNET atklāja Latvijas Republikas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Tāpat premjers piebilda, ka, iespējams, arī Eiropas Savienība vairāk apzināsies savu ģeopolitisko lomu un nepieciešamību audzēt tās aizsardzības spējas. 

Varbūt liekas, ka sankciju pieņemšana notiek lēni. Bet, atkāpjoties no sava valsts burbuļa un skatoties plašā Eiropas Savienības kontekstā, septiņās nedēļās savienība mainīja savu nostāju. Es atceros, ka vakarā, kad sākās karš, mums bija Eiropadomes sēde Briselē un mēs nevarējām vienoties, sankcionēt personīgu Putinu un/vai Lavrovu. Septiņas nedēļas ir zibenīgi ātri, jo Eiropas Savienība ir kā tāds tankkuģis. Mēs [Latvija] esam kā tāds kuterītis un spējam pieņemt lēmumus ātri, bet Eiropas Savienībā tas notiek lēnāk.

Es publiski atbalstu visus mūsu partnerus un slavēju viņus par ātri pieņemtajiem lēmumiem. Privāti es reizēm runāju asāk, lai mudinātu lēmumus pieņemt straujāk. Bet faktiski Eiropas Savienība, NATO un visa Rietumu pasaules šobrīd ir ļoti vienota, saprazdama, ka Krievija ir agresors un ir jāaptur, kā arī ka Ukraina ir jāatbalsta. Un katru nedēļu tiek pieņemti aizvien stingrāki mēri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X