Nepilnus trīs mēnešus pēc ārsta vizītes, kurā saņēmām rekomendāciju izslēgt no uztura cukuru un kviešus, lai uzlabotu bērna veselību, bija laiks organizēt pirmo ballīti. Covid-19 pandēmija bija mazliet pieklususi un bērns bija noilgojies pēc draugiem un patiesas jautrības. Bija pienācis laiks arī apciemot manus un vīra vecākus, aizbraukt kopīgā pārgājienā ar draugiem un vienkārši pasēdēt kafejnīcā.

Četru rakstu sērijā dalos ar manas ģimenes pieredzi par to, kā mēs ģimenē bērna veselības labad centāmies, kļūdījāmies, padevāmies un atkal turpinājām meklēt veidus, kā ēst tik maz kviešu un cukura ikdienā, cik vien tas ir iespējams. Es neesmu nedz ārste, nedz uztura speciāliste, tāpēc šie raksti nestāstīs par ieguvumiem vai šādas diētas nepieciešamību, bet par to, kā mēs tomēr šīs izmaiņas esam iedzīvinājuši savā ikdienā. Te var izlasīt stāsta 1. daļu, bet šeit - 2. daļu.

Kā paēst kopā ar radiem un draugiem, bet bez cukura un kviešiem

Šo dažu mēnešu laikā es jau biju atmetusi cerību, ka dzīve bez cukura un kviešiem varētu būt vienkārša, lai cik viegli tas neizskatītos no malas. It kā jau tikai jāizslēdz kvieši un jāpieskata, lai dienā nepatērētu vairāk par piecām tējkarotēm jeb 25 gramiem cukura. Bet tā kā joprojām bija dienas, kad nevarēju saprast, ko pagatavot – ātri sapratu, ka ballītes ēdienkarte un arī ciemošanās nebūt nebūs viegls uzdevums.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest