Līdz šim ieviestās sankcijas pret Krieviju nav „nostrādājušas”, un tikai energoresursu embargo var palīdzēt izbeigt karu, intervijā TVNET saka Fiskālās disciplīnas padomes priekšsēdētāja Inna Šteinbuka. Energoresursu embargo kombinācijā ar Krievijas Centrālās bankas rezervju iesaldēšanu būtu ļoti spēcīgs trieciens Krievijas iespējai finansēt karu.

Lai gan Krievijas rublis pēc iebrukuma Ukrainā bija ievērojami zaudējis savu vērtību, tam ir izdevies atgūties līdz pirmskara līmenim – 80 rubļi par dolāru. Vai šī vērtība ir reāla, vai rublis ir atkal kļuvis patiesi spēcīgs?

Šis ir “mākslīgs kurss”, kuru uztur Krievijas Centrālā banka, lai radītu ilūziju par Krievijas sabiedrības uzticību Krievijas banku sistēmai. Realitātē Krievijas uzņēmumiem un iedzīvotājiem ir drakoniski ierobežojumi darbībā ar pašu nopelnīto vai uzkrāto valūtu. Valūtas tirgus šobrīd Krievijā ir mākslīgi uzturēts pie dzīvības, bet valūtas plūsma ir stingri regulēta. Tas atgādina PSRS laikus. Es jūsu vietā uzkrājumus Krievijas rubļos neturētu!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X