Eiropas Savienības valstis un likumdevēji sestdien panākuši vēsturisku vienošanos – pieņemti jauni noteikumi, kas būs jāievēro tādiem tehnoloģiju gigantiem kā “Facebook” māteskompānijai “Meta”, kā arī “Alphabet” meitasuzņēmumam “Google”. Jaunais Digitālo pakalpojumu akts (DPA) paredz, ka iepriekš minētajiem uzņēmumiem būs jāveic nelegālā satura uzraudzība un moderācija.

Eiropas Savienība ir spērusi lielu soli uz priekšu tehnoloģiju gigantu ierobežošanai. Jā, noteikti būs kāda pretestība no tā paša “Facebook” puses, taču neviens no lielajiem uzņēmumiem neriskēs ar aiziešanu no Eiropas tirgus, kas nodrošina vairāk nekā 45 miljonus aktīvo lietotāju ik dienas. Vai varam runāt par revolūciju internetā? Iespējams. Taču, vai šī revolūcija tik tiešām ļaus mazināt naida runas un vardarbības aicinājumu izplatību, rādīs laiks.

DPA ir otrā daļa Eiropas Savienības centienos iegrožot tehnoloģiju gigantu varu un ietekmi. Eiropas Savienības antimonopola komisāre Mārgrete Vestāgere jau iepriekš iestājusies par konkrētu un aktīvu rīcību pret “Google”, “Meta” un citu lielo tehnoloģiju uzņēmumu izvērsto monopolu Eiropā

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X