Vieglatlētika ir sports, kurā dažādos veidos pārbauda cilvēka fizisko spēju robežas. Viens no senākajiem pasaules rekordiem, kas nav pārspēts mazliet vairāk nekā 30 gadus, ir tāllēkšana vīriešiem - 8,95 metri. Pietrūkst tikai (?) pieci centimetri līdz deviņiem metriem. Lai par pieciem centimetriem pārspētu iepriekšējo pasaules rekordu (8,90 metri) bija jāgaida 23 gadi...

Turpinām rakstu sēriju "Neiespējami pārspēt?!" par dažādiem rekordiem Latvijas un pasaules sportā, kurus pārskatāmā nākotnē diezin vai kāds pārspēs. Atgādinām, ka iepriekš stāstījām par hokejistu Helmutu Balderi, futbolistu Viktoru Dobrecovu, hokejistu Veinu Grecki, basketbolistu Viltu Čemberlenu, vieglatlētu Useinu Boltu, hokejistu Rodrigo Laviņu.

Tāllēkšana patlaban ir trešais senākais pasaules rekords vieglatlētikā vīriešiem. Senāk labākie rezultāti sasniegti vienīgi diska mešanā (1986. gada 6. jūnijs, 74,08 metri, Jirgens Šulcs, Austrumvācija) un vesera mešanā (1986. gada 30. augusts, 86,74 metri, Jurijs Sedihs, PSRS). 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp