Krievijas nežēlīgais karš Ukrainā un iebrucēju pastrādātās zvērības netiks piedotas un aizmirstas, tāpēc pasaule vairs nekad neatgriezīsies vecajās sliedēs, uzskata Latvijas skeletona tēvs Dainis Dukurs. Viņš uzskata, ka kara gaita noteiks arī to, kā nākamsezon noritēs Pasaules kausa (PK) izcīņas sezona.

Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs Daiņa dēli Martins un Tomass izcīnīja attiecīgi septīto un devīto vietu. Daudz vairāk līdzjutēji gaidīja no Martina, kurš PK sezonā triumfēja kopvērtējumā, kā arī 12. reizi karjerā kļuva par Eiropas čempionu.

Ķīnas trase gan Martinam nebija pa zobam, tāpēc tagad jādomā par nākotni. Marta pēdējā dienā viņam apritēja 38 gadi, bet vecākais brālis Tomass 2. jūlijā dzimšanas dienas tortē pūtīs 41 svecīti. Skeletonā tas vēl nav vecums, kad noteikti jādomā par karjeras beigām, bet visu noteiks pašu varēšana - vai izdosies turpināt līdzvērtīgi konkurēt ar gados jaunajiem sāncenšiem.

Dainis savulaik iemācīja skeletona pamatus un palīdzēja ar tehnisko nodrošinājumu ukraiņu braucējam Vladislavam Heraškevičam. Sportists Pekinas ziemas olimpisko spēļu laikā televīzijas kamerām parādīja plakātu ar uzrakstu "Nē karam Ukrainā!", kas ieguva plašu rezonansi pasaulē. D. Dukurs atklāja, ka Heraškevičs šobrīd atrodas dzimtenē un palīdz līdz armijai nogādāt nepieciešamās lietas.

"Tas, kas šobrīd notiek Eiropas sirdī, noteikti arī var ieviest korekcijas sezonas plānos. Tas pērtiķis no Krievijas, kurš vicina kodolgranātu un ir tālu no dzīves realitātes, noteikti ir ļoti nozīmīgs faktors, kas jāņem vērā - nevar zināt, kas īsti notiks. Domāju, ka vecajās sliedēs nekad nekas vairs neatgriezīsies, jo...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp