Ukrainas sievietēm, kuras Krievijas izraisītā kara apstākļos kļuvušas par seksuālās vardarbības upuriem, Latvijā piešķirtas tiesības saņemt valsts apmaksātu grūtniecības pārtraukšanu. Latvijas lielākās slimnīcas TVNET apliecināja, ka ir gatavas uzņemt un sniegt palīdzību cietušajām ukrainietēm. Tikmēr psihoterapeite Zaiga Blaua uzsver, ka sievietēm pēc izvarošanas var nākties piedzīvot posttraumatiskā stresa sindromu, savukārt varmākas ieņemtais bērns var kļūt par "izstumto".

Varmākā slēpjas konflikts ar māti, naids pret sievietēm

Visbiežāk izvaro jauni cilvēki, kuri nevar realizēt savu seksualitāti, un parasti to dara varmācīgā veidā, kuras pamatā ir seksuālā dziņa. Varmāka vēlas apmierināt savu seksuālo tieksmi, tādēļ izmanto upuri, kurš nespēj pretoties. Taču mēdz būt arī maniaki un psihiski slimi cilvēki. Tā TVNET pauda psihoterapeite Zaiga Blaua. “Ar maniakiem ir citādāk, jo viņi draud upurim, draud nogalināt sievieti un visu viņas ģimeni. Gadījumā, ja viņa vērsīsies kaut kādās iestādēs, draud izstāstīt draugiem, ka viņa pati to ir gribējusi, pati izprovocējusi.”

Blaua skaidro, ka varmākas dvēseles dziļumos slēpjas konflikts ar māti, naids pret sievietēm. Iespējams, cilvēks cietis no sievietes vardarbības. Piemēram, cilvēku audzinājusi sieviete, kas ir iekaustījusi, pērusi viņu, vai skolotājas bijušas vardarbīgas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X