Kad Latvijas hokeja izlases aizsargs Normunds Sējējs 2005. gadā noslēdza savu karjeru valstsvienībā, viņa dvīņiem Naurim un Nilam bija vien četri gadi. Puikas bija pārāk mazi, lai tagad atcerētos tēvu spēlējam. Toties šosezon abi dvīņi sāka savas gaitas profesionālajā hokejā, aizsargam Naurim tagad cīnoties par vietu valstsvienības pasaules čempionāta sastāvā.

Normunds Sējējs karjeras lielāko daļu pavadīja Slovākijā un Čehijā, bet interesanti, ka 1999./2000. gada sezonā pārstāvēja Šveices pēc spēka otrās līgas komandu no Kūras. Interesanti tas tāpēc, ka abi viņa dēli pirmo profesionālo sezonu arī aizvadīja tieši šajā līgā.

Nils un Nauris 15 gadu vecumā pārcēlās uz Šveici, kur uzsāka savas gaitas Ženēvas "Servette" kluba sistēmā. Līdz pat šai sezonai abi brāļi spēlēja jauniešu un junioru līmenī, bet profesionāļu ceļu sāka izīrēto spēlētāju statusā "La Chaux-de-Fonds" komandā.

21 gadu vecais Nauris šogad tika iekļauts olimpiskajās izlasē, valstsvienībā debitējot tieši Pekinā. Viņš ir aizsargs, bet brālis Nils spēlē uzbrukumā. Nauris šobrīd cīnās par vietu valstsvienības pasaules čempionāta sastāvā, lai debitētu arī šajā turnīrā.

KLIK: Cik smagi fiziski bijuši līdzšinējie treniņi izlasē?

Nauris Sējējs: Fiziski ir pagrūti, jo aiz muguras gara sezona. Treniņi ir diezgan intensīvi. Trenējamies divās grupās (saruna notika 28. aprīlī -aut.). Viss kā pienākas, gatavojoties čempionātam.

Vai šie treniņi ir līdzīgi kā Šveicē ikdienā?

Jā, varētu teikt, ka diezgan līdzīgi. Uzsvars tiek likts uz ātrumu. Treniņos jau tiek simulēts spēles ātrums, lai būtu gatavi maču režīmam.

Izlasē atgriezies Sējēju uzvārds. Vai atceries tēti spēlējam izlasē? Viņa karjeras beigās abi ar dvīņubrāli Nilu tomēr bijāt diezgan mazi.

Tādas īstas atmiņas no mazotnes par to man nav. Bet esmu...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp