Reiz bija laiks, kad lidmašīnā varēja ne tikai smēķēt, bet pavisam mierīgi iemaldīties arī pilota kabīnē. Protams, tas ir aizliegts jau daudzus gadus un piekļuve pilota kabīnei nu ir tikai pilotiem un dažiem apkalpes locekļiem. Ja vien tā būtu bijis 1994. gadā, kad pilota ideja “Aeroflot” lidmašīnas kabīnē ieaicināt savu meitu un dēlu beidzās ar traģēdiju.

1994. gada 23. martā rezerves pilots Jaroslavs Kudrinskis pilota kabīnē ieveda abus savus bērnus – 12 gadus veco meitu Janu un 16 gadus veco dēlu Eldaru.

Jaroslavs atļāva bērniem apsēsties pilota vietā un pagrozīt stūri, jo lidmašīnu tajā brīdī vadīja autopilots. Tas, kas notika tālāk, ir balstīts uz melnās kastes audio ierakstiem.

Jaroslava meita Jana pilota krēslā apsēdās pirmā. Jaroslavs pieregulēja autopilotu, lai tas vajadzīgajā brīdī pagrieztu lidaparātu, kamēr Jana atradās pie stūres. Autopilots joprojām bija ieslēgts. Jaroslava dēls Eldars pilota krēslā sēdās nākamais, tomēr, griežot stūri, pielika lielāku spēku nekā Jana, kas lika izslēgties autopilotam, varu pār lidmašīnu atstājot Eldara ziņā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X