Līdz ar Krievijas karaspēka iebrukumu Ukrainā Latvijā aktuāls kļuvis jautājums par Padomju Sociālistisko Republiku Savienības (PSRS) pieminekļiem Latvijā, kas uzbūvēti pēc Otrā pasaules kara. Politologi, sociologi, dažādas interešu grupas un institūcijas pievērš pastiprinātu uzmanību šim jautājumam, tomēr diskusiju ietvaros nereti aktualizē jautājumu par potenciālo Krievijas reakciju. Kāda varētu būt noziedznieka Vladimira Putina rīcība pēc okupācijas pieminekļu nojaukšanas Latvijā un kāda loma ir Latvijas krievvalodīgo uzskatiem, skaidro eksperti.

Vrobļevska arī norāda, ka pieminekļu nojaukšana, visticamāk, nevarētu būt iemesls, lai Krievija iebruktu Latvijā. Par iespējamo Putina politiku Latvijā Vrobļevska saka: "Es uzskatu, ka ir racionāli un reālistiski jāskatās uz Krieviju, jo nekādu rīcību nevar simtprocentīgi noņemt no dienaskārtības.

Bija daudzi, kas karu Ukrainā noņēma no dienaskārtības jautājumiem, taču mēs redzam, ka tas ir noticis. Līdz ar to ir grūti prognozēt, kas varētu vai nevarētu notikt. Ir jāatceras, ka mēs esam Eiropas Savienības un NATO dalībvalsts. Mēs neesam Ukrainas situācijā."

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp