Latvijas hokeja izlase ceturtdien īsi pēc pusnakts ar avioreisu ieradās Somijas pilsētā Tamperē. Jau piektdien komandai pirmais mačs pasaules čempionātā, bet līdz tam vēl daudz jāpaveic, apzinot dažādus sadzīves apstākļus, ko šogad nodrošinājuši rīkotāji.

Ceļš uz Tamperi: bez ekipējuma

Latvijas izlases hokejisti, treneri un apkalpojošais personāls trešdienas vakarā devās ceļā uz Somijas dienvidos esošo Tamperi. Pirms došanās ceļā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) vadībai bija jāizšķiras starp diviem iespējamajiem maršrutiem. Pirmais paredzēja tiešo lidojumu uz Helsinkiem, kam sekotu aptuveni divas stundas ilgs brauciens autobusā līdz viesnīcai Tamperē. Priekšrocības šim scenārijam: var lidot dienas gaišajā laikā un jau pēcpusdienā sākt iekārtoties viesnīcā. Trūkums gan ir transporta maiņa, kas paredz papildu risku saslimt ar Covid-19 vai kādu citu nevēlamu vīrusu.

LHF tomēr lēma par labu tiešajam avioreisam uz Tamperi, bet tas no Rīgas lidostas skrejceļa paceļas tikai pusstundu pirms pusnakts. Lidojums ilgst stundu un desmit minūtes, jau pusvienos naktī sasniegts galamērķis. Šādi komanda arī devās uz čempionāta norises vietu Somijā.

Skaidrs, ka hokejists bez slidām, nūjas, ķiveres un cimdiem nav nekāds spēlētājs. Iepriekšējos gados hokeja izlases...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp