TVNET raidierakstu sērijā "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" bijušais hokejists un tagadējais "Kurbada" U-13 komandas galvenais treneris Jēkabs Rēdlihs kopā ar sporta žurnālistu Mārtiņu Kļavenieku pievērš uzmanību hokeja smalkākajām niansēm, kas ikdienā paliek nepamanītas vai ir aizmirstas. Pasaules čempionāta hokejā laikā pēc katras Latvijas izlases spēles Jēkabs un Mārtiņš analizēs komandas paveikto kopā ar kādu īpašo viesi. Raidījuma 16. sērijā viesojās ilggadējais Latvijas hokeja izlases fans Dinārs Kvedovs.

Latvijas valstsvienība pasaules čempionāta pirmajā mačā ar rezultātu 1:4 (0:3, 0:1, 1:0) atzina ASV hokejistu pārākumu.

Jau pirms mača valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš izcēla, ka ASV izlase spēlēs ziemeļamerikāņu hokeju, kam raksturīgi ātri un vienkārši uzbrukumi, taču Latvijas izlasei neizdevās apturēt ASV hokejistu uzbrukumus, par ko liecināja rezultāts uz tablo pēc pirmās trešdaļas - 0:3.

Vēlāk bija arī 0:4, bet beigu beigās vienīgos vārtus latviešiem guva Andris Džeriņš.

Dinārs sarunā uzsvēra, ka ziemeļamerikāņiem ir raksturīgi lēni un gausi sākt pasaules čempionātu, bet šie jaunie ASV izlases puikas parādījuši nopietnu pieeju, kas arī atnesa viņiem uzvaru.

Kvedovs šogad neatrodas Tamperē, bet jau 16. gadu organizē hokeja čempionātu maču publisku skatīšanos lielajā fanu teltī. Viņš sacīja, ka fanu teltī emocijas sit tikpat augstu vilni kā klātienē pasaules čempionātā.

Dinārs klātienē apmeklēja Latvijas izlases pirmo čempionātu augstākajā divīzijā, ko tolaik dēvēja par A grupu - 1997. gadā Turku un Tamperē. Viņš atcerējās, ka fani dzīvojuši kempingā, bet naudu šim braucienam krājuši visu gadu. Bijis pat kāds līdzjutējs, kurš regulāri krājkasītē iemetis pa latam, lai gada laikā sakrātu braucienam uz čempionātu. Šādi krājot naudu gan esot nācies ikdienā ēst ļoti pieticīgi.

Visu sarunu var noskatīties, abonējot maksas sadaļu KLIK.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp