TVNET raidierakstu sērijā "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" bijušais hokejists un tagadējais "Kurbada" U-13 komandas galvenais treneris Jēkabs Rēdlihs kopā ar sporta žurnālistu Mārtiņu Kļavenieku pievērš uzmanību hokeja smalkākajām niansēm, kas ikdienā paliek nepamanītas vai ir aizmirstas. Pasaules čempionāta hokejā laikā pēc katras Latvijas izlases spēles Jēkabs un Mārtiņš analizēs komandas paveikto kopā ar kādu īpašo viesi. Raidījuma 17. sērijā viesojās Latvijas hokeja leģenda Artūrs Irbe.

Saruna notika uzreiz pēc Latvijas izlases zaudējuma Somijai ar 1:2. Uzvaras vārtus tikai divas minūtes un 52 sekundes pirms pamatlaika beigām guva somu līderis Mikaēls Granlunds, realizējot skaitlisko vairākumu.

Latvijas izlases labā vienīgos vārtus guva Rūdolgs Balcers, kad pirmajā trešdaļā pēc lieliskas Ronalda Ķēniņa piespēles panāca 1:0.

Irbe uzsvēra, ka Latvijas izlase pret somiem ļoti labi izpildīja taktisko plānu, kā arī vairs nebija tik sasaistīta kā meistarsacīkšu ievadmačā pret ASV.

"Galvas bija "ieslēgušās" jau no paša sākuma. Ja tā ir, tad spēle šķiet ātrāka. Ne jau kājas pēkšņi sāk skriet ātrāk," vērtēja Latvijas hokeja leģenda.

Sarunā arī Artūra Irbes domas par jauno hokejistu paaudzi, kā arī leģendārā rubrika "Ātrais piecinieks".

Visu sarunu ar Artūru Irbi var noskatīties, abonējot sadaļu KLIK.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp