Treneri itin bieži mēdz atkārtot: "Uzvariet vismaz pēdējo trešdaļu!" Un to tad paņemiet līdzi uz nākamo spēli. Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātā Tamperē uz maču pret olimpiskajiem čempioniem somiem tā arī bija izdarījusi, paņēmusi no zaudējuma amerikāņiem pēdējo trešdaļu, aizvadot ievērojami saturīgāku spēli nekā pirmā. Diemžēl tabulā jāraksta nulle punktu par 1:2 zaudējumu.

Man nepatīk zaudējumos vainot tiesnešus, jo ne jau viņi met ripas vārtos, vai tās nespēj tvert, bet 14. maija mačs Tamperē starp Somiju un Latviju bija iezīmīgs ar dīvainām spēles beigām. Kad bija atlikušas mazliet vairāk par trim minūtēm Mārtiņš Dzierkals mūsu aizsardzības zonā neatļauti pieturēja somu aizsargu Jūso Hietanenu.

Ja tiesājam ļoti smalki – jā, noraidījums bija. Bet! Pēc mirkļa, kad jau Mikaels Granlunds bija iemetis uzvaras vārtus, somu aizsargs Ate Ohtamā no aizmugures iegrūda apmalē Rihardu Bukartu. Asinis, arī soļu bija vairāk, nekā noteikumi atļautu, bet abi Ziemeļamerikas tiesneši Džefs Ingrems (Kanāda) un Šons Makfārlains (ASV) nezin kādēļ noteikumu pārkāpumu, varbūt pat 2+2 minūtes, nesaskatīja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp