Svētdienas rītā, pēc ļoti garas hokeja un Eirovīzijas sestdienas nakts, nolēmu šķīstīt sevi, noskatoties dievkalpojuma tiešraidi Latvijas Televīzijas pirmajā kanālā. Pārraide no Mateja baptistu draudzes nelika vilties, un burtiski mirkli pēc dievkalpojuma uzslēgšanas atcerējos, kāpēc tik ļoti neciešu reliģiju.

Proti – izrādījās, ka dievkalpojums notiek par godu Starptautiskajai ģimeņu dienai un Rīgas Mateja baptistu draudzes mācītājs Edgars Deksnis uzstājās ar šādu uzrunu:

“Cik labi, ka varam svinēt svētkus kopā. Arī šo – Starptautisko ģimeņu dienu. Un tanī pat laikā jāsaka ar lielu nožēlu, ka mēs šodien arī Latvijā strīdamies – kas tad īsti ir ģimene? Un pirms brīža arī lasījām Pāvila vēstuli efeziešiem, kur skaidri un gaiši ir pateikts, ka vīrietis atstās savu ģimeni, apņems sievu un tie kļūs par vienu miesu. Un tāpēc šīs Starptautiskās ģimenes dienas fonā es aicinātu gan klātesošos, gan tos, kas mūs vēro televīzijā, uz divām lietām.

Tā pirmā lieta ir, ka jūs varat ieiet mājaslapā parģimeni.lv un parakstīties par grozījumiem Satversmē, lai nostiprinātu to, ka laulība ir starp vīrieti un sievieti. Paldies ikvienam, kas to jau esat darījuši, bet, kā redzams, rezultāti liecina par to, ka vēl daudziem tas ir jāizdara. Un tā otrā lieta ir – ikvienam deputātam, kas skatās mūs, es aicinu trešajā balsojumā balsot pret Civilās savienības likumu un noraidīt to, jo tas nav mūsu Latvijas interesēs. Līdz ar to lai dievs jūs arī svētī, balsojot trešajā, galīgajā lasījumā.”

Šoreiz vēlos abstrahēties no Civilās savienības likuma, jo, lai arī ļoti būtisks un nepieciešams likums, domāju, ka visu par to pavisam nesen jau esmu pateicis. Turklāt – 2022. gadā balstīt savus uzskatus viena cilvēka pirms teju vai divtūkstoš gadiem uzrakstītā vēstulē ir, mazākais, amizanti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X