16. maija priekšpusdiena pasaules čempionātā Tamperē izskatījās briesmīgi. Ne jau pati priekšpusdiena, bet pasaules hokeja čempionāta B grupas tabula: visām septiņām komandām punkti, tikai Latvija tukšā! Pat Austrijai un Lielbritānijai bija punkts, bet mūsu konkurentiem Norvēģijai – pat divi. Labi, ka pēc šīs 3:2 samocītās uzvaras netaisnība ir likvidēta, Latvijai tabulā apsteidzot trīs iepriekš minētās valstis.

Bet raksta virsraksts, kā parasti, man ir patapināts. Tā gan par futbola, gan hokeja "skaistumu" mēdza izteikties abu šo spēļu meistars Alfons Jēgers.

Pirms spēlēm man patīk "papeldēt" statistikā. Lai labāk saprastu, kas ir kas un kāpēc laukumā varbūt kaut kas nenotiek tā, kā vēlas redzēt Latvijas hokeja fani. Ja tikai plika statistika, tad Norvēģijas izlase tādi šņukuri vien ir. Ne tur NHL, ne pat KHL zvaigžņu! Rīgas "Dinamo" izaudzinātajam (uzturētajam?) Latvijas izlases kodolam norvēģus pienāktos apspēlēt uz vienas slidas, vienos vārtos. Nu kurš no viņu brigādes plūcis laurus NHL? Tikai vienam – Andreasam Martinsenam ir NHL pieredze (152 spēles).

Vēl mazāk norvēģiem džeku, kas var lepoties ar pasaules otrās spēcīgākās līgas pieredzi...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp