Tallinā esošajai investīciju kompānijas "Summus Capital" pieder viens no lielākajiem nekustamo īpašumu portfeļiem Baltijas valstīs. Tās padomē darbojas Eliots Rouens Oklends, kurš tiek saukts par Lielbritānijas zinātnieku-ekonomistu. Pirms dažām nedēļām viņš kļuva par tā sauktās Krievijas spiegu bankas "International Investment Bank" (IIB) finanšu direktoru. Šīs bankas galvenā mītne atrodas Budapeštā, vēsta Postimees.

Protams, darbs Krievijas spiegu bankā nav "nejauša sakritība" vai "netīša karjeras izvēle", ko varētu saistīt ar nezināšanu par IIB iepriekšējo vēsturi. Sociālajos tīklos Oklends arī neslēpj savus uzskatus.

Savos sociālajos tīklos Oklends lepojas, ka ir vakcinējies ar "Sputnik" vakcīnu pret kovidu, tāpat viņš kritizējis Lielbritānijas vēstniecību Maskavā par varavīksnes karogu izkāršanu, kas it kā provocē Krieviju. Viņš arī gatavojis ekonomiskās publikācijas Krievijas "medijiem".

Pirms gada Oklenda vārds ienāca Igaunijā, kad viņš kļuva par "Summus Capital" novērošanas padomes locekli. Šis uzņēmums darbojas nekustamo īpašumu sfērā, un tas pieder Igaunijas rezidentam ar Krievijas un Izraēlas pilsonībām Borisam Skvorcovam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X