Latvijas izlases futbolists Roberts Uldriķis, spītējot traumām, aizvadījis karjerā labāko sezonu. 24 gadus vecais un 1,98 metrus garais uzbrucējs šosezon kļuva par Leuvardēnas "Cambuur" komandas labāko vārtu guvēju futbola lielvalsts Nīderlandes augstākās divīzijas čempionātā (Eredivisie), palīdzot sasniegt kluba vēsturē labāko rezultātu. Latvietis sezonas gaitā izpelnījās mīlestību no līdzjutējiem, kuri viņu burtiski nēsāja uz rokām. Kaut arī daudzi citi izvēlas paklusēt, Roberts par savu kā Latvijas pilsoņa pienākumu uzskata publiski paust stingru nosodījumu krievu okupantu nežēlīgajām darbībām Ukrainā. Par šo jautājumu viņš nevairās runāt katrā intervijā ar Nīderlandes medijiem.

"Cambuur" pērn pārliecinoši ar 15 punktu pārsvaru triumfēja Nīderlandes pēc spēka otrajā līgā. Šosezon augstākajā divīzijā komanda sasniedza vairāk nekā sākumā cerēja kluba vadība. Mērķis bija saglabāt vietu augstākajā līgā, kas nozīmē iegūt vismaz 15. vietu starp 18 klubiem. Pievienojoties komandai, Uldriķis uzstāja, ka iekļūt Top 10 ir reāli izpildāms mērķis. Un tas arī izdevās - 34 spēlēs izcīnīti 39 punkti un devītā vieta, kas "Cambuur" kluba vēsturē ir labākais rezultāts.

Lauvas tiesu panākuma kaldināšanā ieguldīja Uldriķis, kurš piedalījās 21 spēlē un guva septiņus vārtus, kļūstot par komandas labāko snaiperi šosezon. Latvijas izlasē gūtais smadzeņu satricinājums aizkavēja Roberta debiju Nīderlandes čempionātā, taču sezonas turpinājums izvērtās veiksmīgs - vidēji katrā trešajā spēlē latvietis guva vārtus. Precīzo raidījumu droši vien būtu bijis vēl vairāk, taču divus mēnešus ziemas beigās un pavasara sākumā nācās izlaist kājas traumas dēļ.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp