Bezcerīga pirmā trešdaļa – 0:5 pret Čehiju un laikam jau beidzies murgojums, ka Latvijas hokeja izlase šogad varētu iekļūt pasaules hokeja čempionāta ceturtdaļfinālā. Ja tāda izskatās nemotivēta Čehija! Gods un slava čehiem, kas pēc zaudējuma Austrijai prata mobilizēties, visu izdarot jau pirmajās divdesmit minūtēs. Šovakar mūsu komandai atkal "būt" vai "nebūt" spēle ar Austriju par 7. vietu Tamperes grupā.

Uzvarēt Čehiju! Tā bija Latvijas izlases vienīgā reālā iespēja iespraukties pasaules hokeja čempionāta ceturtdaļfinālā. No četriem teorētiski apsteidzamajiem (ASV, Somija, Zviedrija, Čehija) čehi izskatījās kā paši kuslākie jēriņi. Ar problēmām laukumā, kašķi ģērbtuvēs un maz punktiem turnīra tabulā. Uzvaram tos nabagus trīspunktu spēlē un, āreče, čehi gan tabulā aiz Latvijas, gan ārpus ceturtdaļfināla.

Spēle pret čehiem svarīga bija arī nākamās sezonas sakarā. Pēc tam, kad no "Dinamo" aizgāja, tika patriekti vai netika paturēti vairāki bijušie dinamieši, algu un komforta ziņā Čehijas ekstralīga bija kā medusmaize. Nu nospēlē mūža labāko maču, iekrīti acīs Pilzenes vai "Spartas" kluba ģenerālmenedžerim, un nākamajam gadam darbs garantēts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp