Laikā, kad informācija pieejama teju vai ikvienam un internets ir viss, šķiet ļoti savdabīgi priekšvēlēšanu aģitācijā izmantot tādu arhaisku lūzni kā slavinoša partijas avīze, kur nu vēl ārpus dziļiem laukiem. No otras puses – konkrētās partijas potenciālie vēlētāji tik tiešām varētu būt cilvēki, kuri nepazīst un neprot internetu, tā ka, iespējams, šis ir trāpīgs reklāmas zinātāju triks, kā uzrunāt savu 2% elektorātu.

Runa, protams, ir par Aināra Šlesera partijas “Latvija pirmajā vietā” (LPV) avīzi, kas nesen neaicināti piespamoja lielas daļas Latvijas iedzīvotāju pastkastes. Tā kā esmu pilnīgi drošs, ka lielākā daļa eksemplāru liegi iegūlās atkritumu konteineros vai zem iekura skaliem krāsnīs, nolēmu šo izdevumu izlasīt jūsu vietā un piedāvāt īsu recenziju.

Jāteic, ka vilties nelika jau avīzes pirmā lapa – tās augšā ir nosaukums: “Latvija Pirmā, Apvienosim Latvijas tautu!” Tas ir diezgan ironiski, jo jau rindiņu zemāk ir aicinājums ar balsojumu atbalstīt tikai “dabiskas ģimenes”, kas tautu šķeļ pareizajos un nepareizajos. Tā kā bez meliem nevarēja iztikt jau pirmajās trijās rindiņās, kas patiesībā ir nosaukums ar apakšvirsrakstu jeb precīzi 11 vārdi, bija skaidrs, ka tālāk paliks tikai labāk.

Smaidīgas piecu bērnu ģimenes attēls un vēstījums par to, ka parakstīšanās par “dabiskām ģimenēm” ir vienīgais veids, kā “atvairīt neatlaidīgus uzbrukumus laulībai un ģimenei”, ļauj uzreiz saprast partijas jaunnosprausto kursu. Proti – ar vakcinācijas un pandēmijas izsmiešanu vairs vēlētājus nenoķert, jo par pandēmiju visiem nu jau vienalga. Arī “Putins ir veiksmīgs vadonis, un mums ar viņu jāsadarbojas” naratīvs vairs neiet cauri. Sekojoši, partija nolēmusi spiest uz klasisko “geji nāk!”

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X