Latvijas hokeja izlase ar 4:3 uzvaru pret Lielbritāniju ir saglabājusi vietu elites grupā, teorētiski vēl saglabājot cerības tikt ceturtdaļfinālā. Svētdienas vakarā neskaidrību vēl gana daudz, bet skaidrs ir tas, ka no Tamperes grupas uz leju kritīs vai nu Lielbritānija, vai Austrija, bet Helsinkos šāds liktenis sliktenis gaida Kazahstānu vai Itāliju. Otrdien plkst. 12.20 cerību mačs ar Zviedriju.

Ir jau sen apnicis klausīties Latvijas izlases hokejistu, treneru, hokeja ekspertu un komentētāju tekstus, ka šodien jāspēlē ātri, agresīvi, organizēti, ar koncentrāciju, kā pirmajam numuram. Tiek iemesta ripa laukuma centrā, un nekas no labajiem nodomiem neizdodas.

Pasaules čempionātā Tamperē Latvija ir izteikts pirmo trešdaļu lūzeris. Gan hallē uz vietas, gan vēl labāk TV ekrānos pat katrai mājsaimniecei ir vaicājums Harijam Vītoliņam: "Allo! Kas jums tur notiek? Kāpēc jūs nesākat spēlēt ar pirmajām sekundēm?" Būtībā tā ir galvenā trenera lieta – noskaņot komandu. Pagaidām Tamperē tas nav izdevies.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp