TVNET raidierakstu sērijā "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" bijušais hokejists un tagadējais "Kurbada" U-13 komandas galvenais treneris Jēkabs Rēdlihs kopā ar sporta žurnālistu Mārtiņu Kļavenieku pievērš uzmanību hokeja smalkākajām niansēm, kas ikdienā paliek nepamanītas vai ir aizmirstas. Pasaules čempionāta hokejā laikā pēc katras Latvijas izlases spēles Jēkabs un Mārtiņš analizēs komandas paveikto kopā ar kādu īpašo viesi. Raidījuma 21. sērijā viesojās bijušais Latvijas izlases uzbrucējs Mārtiņš Karsums.

Saruna notika uzreiz pēc Latvijas hokeja izlases spēles pret Lielbritāniju pasaules čempionātā. Latvieši šajā mačā bija iedzinējos pret čempionāta pastarīti ar 0:2, kā arī 1:3, bet beigās prata izraut uzvaru ar 4:3.

Karsums šo spēli noskatījās no pirmās līdz pēdējai minūtei, daloties ar saviem novērojumiem.

"Labais ir rezultāts, tas ir izcils. Trīs punkti iegūti. Vai ir jēga iztirzāt spēli? Laikam nav. Beidzot nostrādāja vairākums, par to man nenormāls prieks. Pasaules čempionātā tas ir ļoti svarīgs. Žēl, ka tas notika tikai sestajā spēlē," sacīja hokejists.

"No malas skatīties, būt dīvāna ekspertam ir ļoti viegli. Kad esi tur un jādara, tas ir pilnīgi kas cits. Mēs labāk protam sagatavoties spēlēm pret stiprākiem pretiniekiem, bet pret sava līmeņa pretiniekiem nevaram savākties. Šī jau nav vienīgā tāda spēle. Pret somiem tikai nospēlējām kā vajag visas 60 minūtes. Baigi atkāpjamies. Nesaprotu, kāpēc nespēlējam agresīvo hokeju. Fiziski visi ir ļoti labā formā, tur nav jautājumu. Kāpēc tā, noteikti jāprasa treneru korpusam."

Uzbrucējs arī pastāstīja, vai grasās turpināt profesionālo karjeru, kāpēc noslēdza gaitas izlasē, kā savulaik tika galā ar bailēm lidot un nespēju aizmigt pēc spēlēm.

Visu sarunu ar Mārtiņu Karsumu var noskatīties, abonējot sadaļu KLIK.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp