24. februāris. Dažas stundas pēc tam, kad Krievijas diktators Vladimirs Putins deva pavēli sākt iebrukumu Ukrainā, Krievijas nacionālās aviokompānijas “Aeroflot” vadība pulcējās kompānijas galvenajā ēkā, kas atrodas netālu no Kremļa.

Šajā “Aeroflot” valdes sapulcē tika runāts par lidsabiedrības budžetu, nemaz nepieminot karu vai jebkādus riskus, ko varētu radīt Krievijas iebrukums Ukrainā. Tomēr bija arī daži valdes locekļi, kuri nākotnes perspektīvas nespēja aprakstīt, neizmantojot krievu lamuvārdus. Tagad, teju trīs mēnešus vēlāk, “Aeroflot” vadītājs, kā arī citas augsta līmeņa amatpersonas ir atkāpušās no saviem amatiem.

Nedaudz vairāk kā 20 gadu laikā “Aeroflot” spēja veiksmīgi transformēties no komunistu ēras lidojumu pakalpojumu sniedzēja līdz augsti novērtētam starptautiskam pārvadātājam, kas varēja lepoties ar vienu no jaunākajām un modernākajām flotēm pasaulē, taču tagad “Aeroflot” nākotne faktiski ir padomju pagātne, jo “Boeing” un “Airbus” liedz Krievijas lidsabiedrībām piekļūt lidmašīnu detaļām un citiem servisa pakalpojumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X