Mēs taču visi zinām tos interneta cilvēciņus, kuri pie savas profila informācijas bija piekāruši Ungārijas karodziņus un neaicināti ieradās komentēt, tiklīdz kāds atļāvās publiski ierakstīt kaut ko pārlieku liberālu, vai ne? Savukārt viedokļi, kuriem Ungārijas karoga fani piekrita, tos pievilināja gluži kā mēsli mušas – tajos var brangi ierīvēties un pēc tam smērēt visu, kam nākotnē pieskaras.

Kopš Ukrainas kara sākuma Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns diezgan atklāti centies sabotēt Eiropas Savienības noteiktos ierobežojumus Krievijai. Likumsakarīgi, ka pat līdz šim kaislīgākajiem Orbāna faniem, kas jūsmoja par šā politiķa neiecietību pret gejiem, atklāta mīlestība pret Putinu tomēr bija par daudz, tāpēc karodziņi sociālo tīklu profilos pazuda kā nebijuši.

Laikā, kad šķita, ka nu jau arī vietējiem nacionāļiem būtu laiks saraut draudzīgās saites ar saviem ungāru čomiem, internetā parādījās bildes ar trim staltiem latviešu vīriem no Nacionālās apvienības (NA) jaunatnes organizācijas, kuri ieradušies uz Konservatīvās politiskās rīcības konferenci Ungārijā (CPAC Hungary).

Vispirms tīri kontekstam par Orbānu. Pēc viņa nākšanas pie varas notika mēģinājumi apklusināt valdības kritiķus, mediji vilka paralēles ar Krieviju un notiekošo dēvēja par “putinizāciju”, bet oponenti premjeru iesauca par “Viktatoru”. Viktors nekad nav slēpis savas simpātijas pret Putina vadības stilu un paziņojis, ka Krievija ir viens no labajiem piemēriem, pēc kuriem vadoties, padarīt Ungāriju par neliberālu valsti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X