Parādot savu labāko spēli pasaules čempionātā Tamperē, Latvijas izlase tomēr ar 0:1 piekāpās Zviedrijai, čempionātu pabeidzot 10. vietā. Akurāt tāda pati vieta debijas čempionātā 2017. gadā bija Bobam Hārtlijam, bet Harija Vītoliņa lielāko panākumu kolēģis Krievijas izlasē un klubos Oļegs Znaroks 2007. gadā ar Latvijas izlasi debitēja 13. vietā.

Soltleiksitijas olimpiskajās spēlēs un trijos pasaules čempionātos Latvijas izlasi dresēja zviedru treneris Kurts Lindstrēms, kura iecienītākais izteiciens bija: "Puck control! Puck control!" Tie, kas kontrolē ripu, tie kontrolē arī spēli. Zviedrijas hokejisti šajā ziņā ir paši labākie pasaulē. Driblēt vai piespēlēt ripu viņiem nav nekādu problēmu. Varbūt ar driblēšanu pārāk neaizraujas savā zonā, bet, ja spēlētājs ir par sevi pārliecināts, kāpēc gan ne.

Daudz ko no Lindstrēma hokeja redzējām arī vakar Tamperē Latvijas un Zviedrijas izlašu mačā. Mačā, kur mums obligāti vajadzēja uzvaru pamatlaikā. Lai gaidītu vakaru un Norvēģijas iespējamo uzvaru pret ASV.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp