TVNET raidierakstu sērijā "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" bijušais hokejists un tagadējais "Kurbada" U-13 komandas galvenais treneris Jēkabs Rēdlihs kopā ar sporta žurnālistu Mārtiņu Kļavenieku pievērš uzmanību hokeja smalkākajām niansēm, kas ikdienā paliek nepamanītas vai ir aizmirstas. Pasaules čempionāta hokejā laikā pēc katras Latvijas izlases spēles Jēkabs un Mārtiņš analizēs komandas paveikto kopā ar kādu īpašo viesi. Raidījuma 22. sērijā viesojās viens no pieredzējušākajiem Latvijas hokeja žurnālistiem Jānis Matulis.

Kopā ar Jāni Matuli šoreiz izvērtējām gan pēdējo Latvijas hokeja izlases maču pasaules čempionātā Tamperē, kurā ar 0:1 lieliskā un nepiekāpīgā cīņā tika zaudēts zviedriem, kā arī meklējām secinājumus par sniegumu meistarsacīkstēs kopumā.

Matulis uzsvēra, ka izlase šajā čempionātā spēlēja samocīti, bet paradoksāli, ka labākais sniegums Latvijas hokejistiem padevās zaudētajās spēlēs pret Somiju un Zviedriju.

Vērtējām arī, vai izlases galvenā trenera Harija Vītoliņa izteikumi pirms turnīra, ka Latvijas komandai ir viena pirmā un trīs ceturtās maiņas, nav ietekmējusi spēlētāju noskaņojumu čempionātā.

Matulim arī tika lūgts salīdzināt Latvijas hokeja izlases sniegumu pasaules čempionātā ar kādu no Latvijas alus šķirnēm. Neiztika arī bez Jāņa trāpīgajām un humora pilnajām atbildēm leģendārajā rubrikā "Ātrais piecinieks".

Visu sarunu ar Jāni Matuli var noskatīties, abonējot sadaļu KLIK.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp