“Es, uzņemoties Saeimas deputāta amata pienākumus, Latvijas tautas priekšā zvēru (svinīgi solu) būt uzticīgs Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, savus pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās apziņas. Es apņemos ievērot Latvijas Satversmi un likumus.”

Šo Latvijas Republikas Saeimas deputāta zvērestu Latvijas Krievu savienības (LKS) līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs ir devis jau divas reizes. Vēlāk, protams, viņa pārstāvētajai partijai tas netraucēja atbalstīt parakstu vākšanu zem Satversmes grozījumiem par otrās valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai.

Otra LKS līdzpriekšsēdētāja Tatjana Ždanoka kopā ar vēl 12 no vairāk nekā 700 Eiroparlamenta deputātiem vienīgie nobalsoja PRET Krievijas agresijas nosodīšanu. Visas Latvijas vārdā. Bet Jeļena Osipova, kura pirms vairākiem gadiem publicēja attēlu, kurā smaidīga pozē pie izkārta PSRS karoga, Saeimas vēlēšanās būs LKS Kurzemes saraksta lokomotīve.

Šie ir tikai pāris no partijas deputātiem un viņu paveiktajiem labajiem darbiem. Teikšu, kā ir, – veroties Saeimas vēlēšanu virzienā svaigāko pasaules notikumu kontekstā un uz LKS dalību vēlēšanās, ir grūti nekļūt tramīgam. Un nekādi nenomierināja arī LTV raidījuma “Kas notiek Latvijā?” speciālizlaidumu cikla “Kādai jābūt 14. Saeimai?” diskusija ar LKS pārstāvjiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X