Ukraiņu kaujas droni naktī ir iznīcinājuši divus krievu tankus ar visām apkalpēm, tāpēc krievi jau 12 stundas bez apstājas šauj pa Virnopiļu ar visu, kas viņiem ir, – artilēriju, tankiem, mīnmetējiem. “Šīs pozīcijas ir tālākais ukraiņu brīvprātīgo bataljona Karpatskij Sič kontrolē esošais punkts, tuvāk vairs nevar,” TVNET žurnālista un režisora Jāņa Vingra veidotajā filmā "Nāves loterija" stāsta Juris Jurašs, kurš bataljona sastāvā Ukrainā karo jau trīs mēnešus.

Pret viņiem raidīto šāviņu sprādzienus ukraiņi redz lielā televizora ekrānā, kas pieslēgts tiešraides kamerām. Kameras filmē ciematā notiekošo, un ir pilnīgi skaidrs, ka no pagrabiem šodien labāk ārā neiet – ekrānā sprādzienu mākoņi paceļas no ēkas, kuras pagrabā viņi ir patvērušies.

Pilnu filmu skaties raksta turpinājumā!

Bet tā nav nav tikai bilde televizorā, kas liek šausmās aizrauties elpai. Vīru grupai, kas patvērusies pazemē, virs galvas ir dzirdami nepārtraukti tuvāki un tālāki sprādzieni. Jo lielāks lādiņš trāpa ēkā virs galvas, jo vairāk putekļu no pārsedzēm birst uz karavīru galvām un draudīgāk nodreb lielā ēka. Kad paliek pavisam traki, karavīri uzvelk ķiveres un piesēž tuvāk nesošajām sienām. Ja nu gadījumā lielā ēka virs viņu galvām sabrūk.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X