Ja Kanādas hokeja izlasei pasaules čempionāta finālā Tamperē būtu vairāk paveicies, šāda raksta par Somijas hokeja fenomenu nebūtu. Taču tā nenotika. Lielas lietas sastāv no mazām detaļām, tikai jāprot tās saskatīt. Pēdējos gados Somijas nacionālā hokeja komanda saistās ar uzvaru. It visur, kur tā piedalās.

Finālmačs varēja izvērsties citādāk, ja vien diskutablās epizodēs citus lēmumus pieņemtu spēles galvenie arbitri. Bet notika kā notika. Papildlaikā 4:3 uzvara Somijai, kas pirmo reizi pasaules čempionātos triumfēja savas publikas priekšā.

Kanāda - Somija pasaules čempionāta zelta spēlē tikās trešo reizi pēc kārtas. Divreiz kausu virs savām galvām cēluši somi, reizi (pagājušajā gadā Rīgā) kanādieši. Izveidojusies tāda kā jauna hokeja klasika, kā savulaik sauca Krievijas - Kanādas tikšanos. Arī pēc gada Rīgā Krievija, tāpat kā Baltkrievija, nepiedalīsies.

Spēles, turnīrus uzvarot komandas (hokejisti), bet zaudējumā pirmais tiek vainots treneris. Juka Jalonens ir ļoti cienījams speciālists, kuru uztver ar lielu cieņu, respektē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp