Amerikāņiem būtu jāpastiprina savi spēki Baltijas valstīs – tā uzskata ASV Kongresa Pārstāvju palātas deputāti Rubens Galjego un Dons Beikons, kas nesen viesojās Lietuvā un Latvijā. Abi politiķi arī cenšas panākt, lai Baltijas valstu drošības vajadzībām tiktu atvēlēti 250 miljoni dolāru gadā. Runājot par karu Ukrainā, viņi uzsver, ka izdabāšana Vladimiram Putinam bija stratēģiska Rietumu kļūda un tie laiki tagad ir beigušies – varonīgi karojošajai Ukrainai pašai jāizvirza miera noteikumi, bet piedāvājumi tai atteikties no daļas valsts teritorijas ir absurdi.

Demokrāts Galjego ASV Kongresā pārstāv Arizonu, republikānis Beikons – Nebrasku, bet abiem ir daudz kopīga - viņi darbojas Pārstāvju palātas Bruņoto spēku komitejā un vada Baltijas atbalsta grupu, turklāt abi pirms pievēršanās politikai valkājuši karavīra formastērpu.

Pērn abi politiķi reģistrēja Baltijas valstu drošības iniciatīvu, bet, sākoties karam Ukrainā, kopā ar kolēģiem no Senāta iesniedza gan demokrātu, gan republikāņu atbalstītu likumprojektu par Baltijas valstu aizsardzību un atturēšanas pasākumiem.

Šis tiesību akts izstrādāts nolūkā panākt, ka 250 miljoni dolāru gadā tiek atvēlēti tam, lai Krieviju atturētu no agresijas pret Baltijas valstīm, kā arī stiprināt ilglaicīgu NATO austrumu flanga drošību.

CopyLinkedIn Draugiem X