Dzīvojamās mājas, pasaules līmeņa muzejs, neliela papīra ražotne, biroja telpas, restorāns, viesnīca, velo muzejs, darbnīcas un meistarklases, kultūras un mākslas telpa. Tāda ir vīzija, kā attīstīsies Līgatnes papīrfabrikas 12 hektāru plašā teritorija. Pēc astoņu gadu neveiksmīgiem mēģinājumiem pārdot fabriku pērn septembrī tas beidzot izdevās. Līgatnes papīrfabrikā būvdarbi varētu sākties jau gada beigās.

Kad pirms astoņiem gadiem Edgars Ricevs iegādājās īpašumu skaistā vietā Gaujas nacionālajā parkā pie Roču rezervāta, viņa uzmanību piesaistīja netālā Līgatnes papīrfabrika. Pēdējā papīrmašīna bija apklususi 2014. gadā, un fabrikai tika meklēts jauns īpašnieks. Norvik Banka (līdz 2018. gadam) - vēlāk AS PNB Banka - neveiksmīgi centās pārdot milzīgo, bet nolaisto īpašumu. Sākotnējā cena 1,6 miljoni eiro pamazām saruka, bet, lai gan interesi par fabriku izrādīja vairāki investori, līdz reālam darījumam tā arī nenonāca. Pērn septembrī, kad cena par 26 ēkām un iekārtām nokritās līdz aptuveni miljonam, izsole beidzās veiksmīgi un īpašums nonāca Edgara Riceva rokās.

Tiem, kas interesējas par IT un telekomunikāciju jomu, Edgara Riceva vārds nav svešs: viņš attīstījis Stream Networks, Latnet, televīzijas platformu Go3 un citus līdzīgus uzņēmumus, paša vārdiem "kompānijas tika radītas, pirktas un pārdotas. Līdz ar pēdējo lielo darījumu šis posms tika noslēgts." Ricevam piederošo uzņēmumu Latnet mobilo sakaru operators Bite Latvija iegādājās 2018. gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X