Šā raksta līdzautors ir Rihards Bukarts, kurš pasaules čempionātā Tamperē ļoti labi noformulēja Latvijas vietu un iespējas pasaulē. Vieta – desmitā, tā ir mūsu! Iespējas – četri ceturtdaļfināli 26 gadu laikā.

Autors, proti, es, jau 2019. gadā Slovākijā ievēroja tendenci, ka pasaules čempionātos ir notikusi jauna dalīšanās: ir nosacītais lielais kvartets – Kanāda, Krievija, Somija un Zviedrija, kas gandrīz katrā čempionātā cīnās par medaļām. Tad ir lielais devītnieks, kur kvartetu papildina Čehija, ASV, Šveice, Slovākija un Vācija – tās ir izlases, kas parasti tiek ceturtdaļfinālā. Un tad nāk trešā grupiņa valstu, kas reižu reizēm arī ielec starp pasaules astoņām spēcīgākajām. Tas notiek samērā reti, bet Norvēģija, Francija, Latvija, Dānija un Baltkrievija šad tad tiek tur.

Ceturtajā grupā valstis, kas šūpojas no elites grupas beigām līdz izkrišanai no tās un spēlēšanai 1. divīzijā - Austrija, Itālija, Kazahstāna, Slovēnija, Ungārija un Lielbritānija.

Ieskatoties šā raksta beigās lielajā tabulā, tas viss ir kā uz delnas un, vadoties tikai pēc skaitļiem, Latvija nevar izkrist no elites grupas un vispār pasaules čempionātā ir nepieciešamas izmaiņas. Raugoties no Latvijas pozīcijām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp