Viens no pasaules vēsturē lielākajiem noziedzniekiem Krievijas prezidents Vladimirs Putins pazīstams kā hokeja cienītājs. Interneta dzīlēs atrodami kuriozi video, kuros redzamas diktatora neveiklās darbības uz ledus, piedaloties iestudētā hokeja spēlē, kurā vadonim atļauj brīvi gūt vārtus. Kopš sākās karadarbība Ukrainā, mīkstmiesīga bijusi Nacionālās hokeja līgas (NHL) vadības attieksme. Vasarā gaidāmais jauno spēlētāju drafts ir iespēja beidzot nestāvēt malā un kaut nedaudz iepliķēt hokeja cienītāja Putina vaigu. Tomēr jautājums ir atklāts - vai hokeja mekas klubu pārstāvji pieņems pareizo lēmumu?

Pēc mēneša (7. un 8. jūlijā) norisināsies 2022. gada NHL jauno spēlētāju izvēles ceremonija jeb drafts. Pērn klubi draftā izraudzījās 29 jaunos hokejistus, kuri dzimuši Krievijā. Nav šaubu, ka arī šogad ir virkne krievu hokejistu, kuri ir pietiekami talantīgi, lai izpelnītos NHL klubu skautu, menedžeru un treneru uzmanību.

Pirms mēneša NHL komisārs Gerijs Betmens apstiprināja, ka klubiem 2022. gada draftā nebūs aizliegts izvēlēties Krievijas hokejistus. NHL vadība tādējādi visu atbildību no saviem pleciem novēlusi uz klubiem, kuriem vasarā būs jāizdara izvēle starp Krievijas un citu valstu jaunajiem sportistiem. Kādu lēmumu pieņems NHL klubu vadītāji?

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp