Pēc Rīgas "Dinamo" pazušanas (varbūt ne pavisam) no vietējā hokeja kartes, rodas jautājums par to, kā tuvākajā nākotnē attīstīt Latvijas  klubu segmentu. Šobrīd skaidrs, ka tuvākajos gados lielāks uzsvars netiks likts uz vietējā čempionāta attīstīšanu, bet gan atkal meklēsim draugus kaimiņos. Šoreiz draudzēsimies ar somiem. 

Pasaules hokeja čempionāta Somijā laikā papētīju Elites divīzijas komandu sarakstu un uzreiz acīs iekrita fakts, ka Latvija ir vienīgā no 16 valstīm, kuru izlases piedalās spēcīgāko pulkā, bet nevar lepoties ar profesionālu vietējo līgu. Itālija, Lielbritānija, Austrija, pat Kazahstāna te ir soli, varbūt pat vairākus priekšā.

Kad uzsāktā nežēlīgā kara Ukrainā dēļ Krievija (Kontinentālā hokeja līga, Krievijas Augstākā līga) un Baltkrievija (vietējais čempionāts) Latvijas klubiem kļuva par pagātni partneru lomā jebkādā plāksnē, arī hokeja vides darboņiem bija jāsāk meklēt alternatīvas.

Visloģiskāk būtu likt kārti uz vietējo "Optibet" hokeja līgu (OHL) un tās attīstību, bet tur ar Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ietekmes svirām vien ir par maz. Kaut gan darīt var un vajadzētu krietni vairāk.

LHF ātri paziņoja par triju jaunatnes komandu dalību Somijas čempionātā, bet gaisā virmoja runas par to, ka šīs valsts pēc spēka otrajā jeb "Mestis" līgā spēlēs OHL čempione Jelgavas "Zemgale"/LLU.

Atkal jau kaimiņa druvā sējam savu labību, bet tas šobrīd šķietami ir pareizākais ceļš. Ar noteikumu, ka paralēli tiek veicināta OHL attīstība.

Vai "Zemgale"/LLU nākamsezon tiešām spēlēs "Mestis" līgā?

Šo jautājumu uzdevu Jelgavas kluba direktoram Aivaram Zeltiņam. Viņš atbildēja, ka klubs...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp