Lai sporta zvaigznes varētu sacensties visaugstākā līmeņa sacensībās, ir jābūt teicamā fiziskā formā un jāparāda stingra mentālā noturība. Daudzi lieliski atlēti ir māņticīgi. Arvien biežāk iespējams pamanīt, ka sportisti pirms sacensībām vai spēles laikā veic kādu interesantu darbību, kas, pēc viņu domām, palīdzēs gūt panākumus. Vienam veiksmes sastāvdaļa ir bērnu pūdera bēršana uz nūjas, kādam vecais zeķu pāris, savukārt cits iemalko... glāzi urīna.

Viens no visu laiku labākajiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) ripu ķērājiem Patriks Ruā pirms katra mača aizslidoja līdz laukuma centram un tad atmuguriski slidoja atpakaļ un, sasniedzot vārtsarga laukumu, veica strauju pagriezienu, lai nostātos tieši pretī vārtiem. Pēc tam Sanda Ozoliņa kādreizējais komandas biedrs sarunājās ar saviem labākajiem draugiem - vārtu stabiņiem un pārliktni. Viņš "padotajiem" lūdza izpalīdzēt, kad ripa lido viņam garām. Paskatoties uz vārtsarga CV, var secināt, ka šis rituāls viņam nesa veiksmi.

Savukārt visu laiku izcilākais hokejists Veins Greckis pirms katra mača savu nūju apbēra ar bērnu dibentiņu kopšanas līdzekli. Grecka treneri smējās, ka hokejistu pilnīgi pārņēma panika, ja viņš nespēja atrast nepieciešamo veiksmes sastāvdaļu, ko uzbērt uz sava darbarīka. Izcilais 99. numurs pats intervijās uzsvēris, ka pūderis palīdz ripai labāk turēties uz nūjas. Vēl bez šā paraduma Greckim bija arī sava dzērienu diēta. Pirms katra mača visu laiku rezultatīvākais NHL hokejists dzērienus dzēra šādā secībā – diētiskā kola, glāze ūdens, "Gatorade" un vēlreiz diētiskā kola.

Savukārt Teodora Bļugera pārstāvētās Pitsburgas "Penguins" komandas kapteinim Sidnijam Krosbijam arī ir savas dīvainības. Līdzīgi kā Greckim, arī vienam no šīs paaudzes izcilākajiem hokejistiem bija noteikta rutīna saistībā ar savu nūju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp